Maison

Beautiful Blog

Tips verbouwen badkamer

4 tips bij het verbouwen van de badkamer

Badkamer verbouwen? Dan ben je niet de eerste die dat dat doet tijdens de coronatijd. Veel mensen hebben extra tijd over en kiezen ervoor om lekker aan het klussen te gaan. Bovendien verhoog je ook nog eens de waarde van je woning door er een gloednieuwe badkamer in te zetten en je kunt er zelf ook nog van genieten. Wij geven je hieronder 4 tips om goed in de gaten te houden wanneer jij hiermee aan de slag gaat. 

  • Neem voldoende tijd voor de planning
  • Goed budgetteren
  • Eerst sanitair uitzoeken
  • Houd de badkamer praktisch

Neem voldoende tijd voor de planning

Bij het klussen gaan we natuurlijk het liefst zo snel mogelijk van start. Maar bij het verbouwen van de badkamer is dit niet altijd de slimste keuze. Er komt namelijk zoveel bij kijken. Denk aan de nieuwe inrichten, hoe je het huidige sanitair eruit gaat slopen, het leidingwerk, het budget etc. Neem hier dan ook de tijd voor, zodat je later niet voor onverwachte problemen komt te staan. 

Goed budgetteren

Doordat er veel  onverwachte situaties kunnen ontstaan, kan het ook zijn dat je uiteindelijk veel meer geld kwijt bent aan het inrichten van de badkamer dan vooraf verwacht. Hoewel je dacht dat de waarde van je woning omhoog zou gaan, ben je er juist ook veel meer geld aan kwijt. Niet altijd even handig. Belangrijk om dus echt goed te budgetteren! Heb je een laag budget? Gebruik dan deze tips

Eerst sanitair uitzoeken

Voordat je begint met het klussen is het belangrijk dat je al je sanitair hebt uitgekozen en alles goed hebt gepland. Ten eerste moet alles natuurlijk goed zijn afgemeten en daarnaast wil je ook dat al het sanitair goed bij elkaar aansluit en de rest van de inrichting van de badkamer. Pas daarna kun je echt beslissingen maken over hoe jouw badkamer eruit komt te zien en kun je ermee aan de slag gaan. 

Houd de badkamer praktisch

De badkamer wordt vaak steeds meer een wellness plek voor woningen. Maar belangrijk is om de woonkamer voor zowel nu als voor in de toekomst praktisch te houden. Het spreekt voor zich dat je een goede en waterdichte vloer moet hebben. Maar door het kiezen voor een kunststof douchevloer op maat is het ook nog eens ontzettend gemakkelijk en eenvoudig om de vloer later schoon te maken. 

Verder kun je denken aan de badkuip in de badkamer. Heel fijn natuurlijk om in bad te kunnen, maar hoe is het om over 10 jaar over de hoge rand van de badkuip heen te moeten stappen? Afhankelijk van jouw situatie natuurlijk zijn dit zaken om ook niet te vergeten. 

Post a Comment