Maison

Beautiful Blog

De voordelen van tegels

Tegels in het huis wordt vooral gezien als een decoratieve functie om het huis de perfecte uitstraling te geven. Naast de decoratieve functie van de tegels hebben ze ook praktische functies in een huis. Er worden voor u enkele functies op een rijtje gezet waarom een vloertegel beter is dan een andere vloerbedekking.

 

1.Ruim aanbod

De tegels kunnen op maat en naar de smaak van de klanten worden gemaakt. Het ligt er net aan welke uitstraling het huis moet hebben en wat het best bij het interieur past. Er zijn twee tegelsoorten die het meest worden geplaatst en dat zijn keramische tegels en natuursteen tegels. Keramische tegels bestaat uit oven gebakken aarde en mineralen en het is te verkrijgen in alle kleuren, vormen en formaten. Natuursteentegels wordt gewonnen uit de natuur en daarna verwerkt tot tegels. Natuursteen zorgt ervoor dat het huis een uniek karakter krijgt, omdat geen een tegel hetzelfde is. Er zijn verschillende natuurstenen zoals graniet, basalt, marmer, kalksteen en leisteen.

 

 

2.Duurzaamheid van tegels

Tegels zijn erg duurzaam en ze zijn zelfs één van de duurzaamste materialen om te gebruiken bij het bouwen. In tegenstelling tot tapijt of laminaat is er nauwelijks onderhoud aan de tegels nodig. Een keer met een dweil over de tegels en alles is weer mooi schoon. De duurzaamheid van de tegels komt ook terug in het feit dat hergebruik goed mogelijk is.

 

 

3.Makkelijk onderhoud

Tegels zijn makkelijk schoon te maken en zijn daarom perfect voor de hygiëne. Daarnaast zijn tegels ook water-, vlek- en hittebestendig. De hittebestendigheid van tegels is een ideale eigenschap voor in de keuken. De waterbestendigheid komt weer goed te pas in badkamers en vooral leisteen die van nature een hoge anti-slipwaarde heeft is goed geschikt voor deze ruimte. Vlekbestendigheid is handig voor in het hele huis om te weten dat knoeien geen gevolgen op de vloer heeft. Het is bij natuursteen tegels aan te raden om de tegels te impregneren voor de extra beschermlaag. Als er iets hards op valt zal dat geen gevolgen hebben.

 

 

4.Vloerverwarming

Tegels zelf voelen redelijk koud aan, echter zijn de tegels als geen ander in staat om warmte te geleiden. Dit maakt tegels zeer geschikt voor vloerverwarming. Doordat vloerverwarming gespreid ligt over de totale oppervlakte warmt de ruimte in zijn geheel op in plaats van één hoek. Dit zorgt voor meer warmte in uw gehele huis.

 

 

5.Tegels veranderen

Bent u van plan om uw huis een andere stijl te geven, maar de huidige tegels zijn nog in een prima staat en passen er niet bij. Het is makkelijk om de tegels met verf de gewenste kleur te geven voor het nieuwe interieur. Dit bespaart geld aangezien er geen nieuwe vloer in hoeft.

Post a Comment