Maison

Beautiful Blog

Redenen om naar Gouda te verhuizen

Dit zijn de redenen om naar Gouda te verhuizen

Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Kijk dan eens naar een huis of appartement in Gouda! Deze stad die bekend staat als echte kaasstad, is een heerlijke plek om te wonen. Lees snel verder voor alle redenen waarom jij naar Gouda zou moeten verhuizen.

Dorpsgevoel

Gouda is misschien wel een stad, maar het lijkt af en toe net een dorp. De ons kent ons sfeer overheerst hier sterk en dat maakt het extra gezellig. Als je je even verveelt, loop je een rondje door de binnenstad en de kans dat je dan een bekende tegen het lijf loopt waar je even een praatje mee kunt maken is erg groot. De Goudse gezelligheid maakt het leven in de stad een stuk leuker. Er is altijd wel iemand die met jou mee een drankje wil gaan drinken op het terras. Hoe gezellig is dat?

Rustig

In Gouda heb je, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Amsterdam, weinig last van toeristen. Natuurlijk komen er wel wat toeristen naar deze kaasstad, maar niet zoveel dat je er echt last van hebt. En stiekem is het ook wel leuk als er wat toeristen naar je stad komen, je zou er zelfs ook wel trots op kunnen zijn.

Mooie stad 

De stad is niet alleen leuk, maar ook nog eens prachtig. De blikvanger is natuurlijk het stadhuis dat op de Markt staat, maar het is ook heerlijk om een rondje te wandelen door de historische binnenstad. 

De ligging

De ligging van Gouda is ideaal. Hij ligt namelijk dichtbij de grote steden Utrecht, Den Haag en natuurlijk Amsterdam. Zo woon je dus niet in een grote, drukke stad, maar woon je er wel vlakbij en ben je er dus in een mum van tijd. Ook binnen de stad Gouda hoef je bijna nooit langer dan tien minuten te fietsen om op je bestemming aan te komen. Je vindt hier ook geen vervelende trams die je bijna van je fiets af rijden, want alles is op de fiets bereikbaar. 

De woningen

Als je in Gouda gaat wonen, wil je natuurlijk wel in een mooie woning komen. Gelukkig zijn die er genoeg in deze stad! Je kunt kiezen voor een prachtig monumentenpand, een woning in een buitenwijk of in de binnenstad of een nieuw huis. Er zijn dan ook veel nieuwbouwprojecten waar je uit kunt kiezen. Check hier het aanbod woningen die in Gouda te koop staan. Daarnaast zijn de huizen in Gouda ook een stuk goedkoper dan in de dichtbij gelegen steden zoals Utrecht of Amsterdam.

Post a Comment