Maison

Beautiful Blog

Een oud huis opknappen: waar moet ik op letten?

Een oud huis opknappen: waar moet ik op letten?

Het klinkt als de ultieme droom, een oud vervallen huis opknappen tot een paleisje. Dat lijkt natuurlijk super gaaf, maar je moet er wel iets voor over hebben. Er komt best veel kijken bij een opknapproject, dus je kunt maar beter voorbereid beginnen. Om jou een beetje op weg te helpen geven wij jou de beste tips over waar je op moet letten voor het opknappen van een huis.

 

Ken je sterktes en zwaktes

Denk voor de koop van het huis goed na over hoe ver je wilt gaan. Wat daarmee bedoeld wordt is, heb je er genoeg tijd en geld voor? De meeste huizen hebben meer nodig dan alleen een likje verf. Begin met het maken van een planning waarin staat wat je allemaal aan wilt pakken. Zo kan je goed inschatten wat de tijdsduur van de klus gaat zijn. Als je zelf super handig en geduldig bent kun je de meeste klussen zelf uitvoeren. Als dat niet het geval is, kun je de werkzaamheden ook uitbesteden.

 

Vermijd valkuilen

Probeer altijd zo goed mogelijk research te doen voor het aan het opknappen van een huis begint. In welk jaar is je huis gebouwd en welke typische kenmerken hebben deze woningen? Niets heeft zoveel charme als een historisch pand dat volledig gerenoveerd is. Je moet alleen wel goed weten waar je precies aan begint. Ben je geen ervaren klusser en is het de eerste keer dat je een oude woning gaat opknappen? Dan is het verstandig om een bedrijf als Bouwbedrijf HuneBouw aan te nemen. Zij weten wat nodig is om een oud huis naar een mooi gerenoveerd huis om te toveren. Klussen als sloop-of schilderwerk kun je wel gerust zelf uitvoeren. Ook voor het vervangen van een deur of raam hoef je geen bedrijf in te schakelen. Hoe meer kleine klusjes je zelf doet, hoe meer geld je bespaard.

 

Van buiten naar binnen

Soms is de buitenkant van een oude woning nog in een prima staat, wat betekent dat jij er niet naar om hoeft te kijken. Wanneer je dit niet zeker weet is het altijd verstandig om dit te laten beoordelen door een professional. Moet je de buitenkant wel laten aanpakken, werk dan van buiten naar binnen. Als je dit niet doet kun je te maken krijgen met problemen als lekkage. Begin jij eerst de muren te verven en komt er plots water naar binnen via die muur? Dan is alles helaas voor niets geweest.

Post a Comment