Maison

Beautiful Blog

Met tuinbeeldjes fleur je elke tuin helemaal op

Je bent tevreden over je tuin, maar je hebt toch het gevoel dat er iets mist; dan zijn tuinbeeldjes een schitterende toevoeging aan jouw buitengebied. Deze beeldjes fleuren je tuin op, maken hem uniek en geven hem een compleet ander uiterlijk. Het is heel goed mogelijk dat je jouw tuin met een paar tuinbeeldjes ook een volledig nieuw leven inblaast. Deze beeldjes zijn te krijgen in allerlei kleuren, materialen en thema’s en zijn voor elke tuin geschikt. Staar niet langer uit het raam je af te vragen wat jouw tuin nu mist. Met een aantal leuke beeldjes is je probleem in één keer opgelost.

Tuinbeeldjes voor iedere tuin

Het leuke van beeldjes voor in de tuin is dat je er alle kanten mee op kunt. Er worden kleine beeldjes gemaakt die je op subtiele plekken neer kunt zetten, maar er zijn ook grotere beeldjes in felle kleuren die je niet over het oog kunt zien. Heb je een vijver of een fontein die een nieuw leven nodig heeft, dan zet je er een aantal beeldjes omheen. De stijl van je tuin is dan ook geen probleem, want er zijn beeldjes voor klassieke, moderne en landelijke tuinen. Voor iedere tuin is er een tuinbeeldje te vinden dat past.

Beeldjes van dieren

Dieren zijn een populair thema bij tuinbeeldjes en dat is ook niet vreemd. We associëren buiten direct met dieren, dus het geeft bijna een gezellig gevoel als er een beeldje van een egel in het gras staat of een vogel naast de vijver. Ook moderne kunstenaars die tuinbeeldjes maken gebruiken hier vaak een dierenthema voor. Deze zijn dan vaak juist minimalistisch vormgegeven en vormen juist een contrast met de rest van de tuin. Wat ook de stijl, diertjes in de tuin leveren altijd een mooi effect op.

Andere beeldjes

Dieren zijn uiteraard niet het enige thema voor tuinbeeldjes. Ook mensen komen hier vaak in terug. De mogelijkheden zijn groot en er zijn bijvoorbeeld bronzen beelden te vinden waarmee van alles wordt afgebeeld. Of dit nu modern is of landelijk, er is een thema dat past bij jouw smaak en bij de stijl van de tuin. Je moet deze beeldjes dan alleen nog even vinden.

Ga naar kunstenaars en galerieën

De leukste manier om tuinbeeldjes te zoeken die aansluiten bij wat jij wilt en bij je tuin is door galerieën en beeldentuinen van kunstenaars te bezoeken. Deze hebben we voldoende in Nederland en het levert je een leuke dag uit op. Zoek eerst een kunstenaar op met een stijl die op jouw indruk wekt. Vervolgens ga je de galerie bezoeken. Zie je geen beeldjes die je wilt aanschaffen, dan is er vaak ook de mogelijkheid om kunst op maat te laten maken. Het belangrijkste is dat je een kunstenaar aanwijst die de tuinbeeldjes kan maken die jouw tuin uniek en bijzonder maken. Daarna hoef jij je alleen nog zorgen te maken over waar je ze gaat plaatsen voor jarenlang genot.

Post a Comment