Maison

Beautiful Blog

Stappen voor het zelfstandig plaatsen van een nieuwe deur

Wie een beetje handig is die kan zelfstandig veel aan huis opknappen of vernieuwen. Voor de meeste mensen die dit kunnen is dit dan ook een leuke bezigheid om mee aan de slag te gaan. Om je interieur een nieuwe uitstraling te geven zijn er verschillende dingen die je kunt ondernemen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alle deuren in je woning te vervangen. Hoe je dit doet leggen we in verschillende stappen hieronder uit. 

Kijk naar de wensen en de mogelijkheden

Allereerst begin je natuurlijk met goed na te denken over wat je in huis wilt hebben. Misschien kun je de huidige deuren in je woning ook wel gewoon opknappen, zodat je helemaal geen compleet nieuwe deuren nodig hebt. 

Maar het kan ook zijn dat je wel een hele andere uitstraling in je interieur wilt hebben. In dat geval kun je kiezen voor een compleet ander type deur. Wanneer je bijvoorbeeld oudere houten deuren in je huis hebt dan kun je ze ook compleet vervangen voor deuren die zijn gemaakt van glas, zodat je woning opeens een complete open uitstraling krijgt. 

Kijk ook naar wat mogelijk is. Sommige mensen willen graag hoge deuren hebben, maar wanneer het kozijn, zoiets niet toelaat dan is het maar de vraag of je bereid bent om ook het hele kozijn aan te passen, zodat er andere deuren in passen. Datzelfde kan natuurlijk het geval zijn bij het kiezen van bredere deuren. Maar dit is natuurlijk allemaal afhankelijk van het type deur. Zo zijn er ook andere unieke deuren die op een hele andere manier draaien, zoals deze taatsdeuren van Glazz, die je dan ook niet zomaar in elk kozijn kunt plaatsen. Bij een taatsdeur zit er een bevestiging in het plafond en in de vloer.

De stappen die je moet nemen:

  • Zorg dat je alle gereedschappen en materialen in huis hebt. Dat betreft dus ook de nieuwe deur en materialen die je daarvoor nodig hebt.
  • De binnendeur op maat maken bij het kozijn.
  • De (nieuwe) scharnieren aftekenen in plaatsen in het kozijn
  • Plaats de binnendeur in het kozijn
  • Bevestig de slaglatten
  • Breng het sluitwerk aan

Dit klinkt natuurlijk makkelijker dan het is en bij sommige stappen zul je tegen wat problemen aanlopen. Maar plan alles rustig, meet alles eerst goed op en doe alles stap voor stap. Wanneer je zelf toch twijfels hebt en niet heel handig bent met het zelfstandig plaatsen van een deur, dan is het slim om er iemand bij te vragen die hier wel handig in is. Dat kan iemand in je omgeving zijn, maar wanneer je er toch niet uitkomt dan kun je er altijd een professional bij laten komen. Zie hier ook meer over het plaatsen van een deur met handige afbeeldingen.

Post a Comment