Maison

Beautiful Blog

Welke voordelen heeft een schanskorf?

Welke voordelen heeft een schanskorf?

Schanskorven zijn populair en dat is niet zonder reden; deze gaaspanelen worden gevuld met breukstenen, wat ze een heel eigen voorkomen geeft. En omdat er gebruik gemaakt wordt van stenen, blijven ze goed op hun plaats staan, wat ze weer heel veelzijdig maakt. Mensen gebruiken ze als erfafscheiding, maar bijvoorbeeld ook als tuinkachel of bloembak. Met andere woorden: een schanskorf biedt vele mogelijkheden voor de gebruiker. En wat zijn de voordelen? We zetten het nodige op een rijtje.

 

Een schanskorf werkt geluiddempend

Geluiddemping is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je aan een schanskorf denkt, maar het is wel degelijk een factor. Het is dan ook zeker geen gek idee om een schanskorf als geluidswal te gebruiken en zeker als je ook nog zorgt voor de nodige begroeiing in de vorm van klimplanten, zal je merken dat het een bijzonder effectieve geluiddemper is. Het is dan ook niet raar om ze te gebruiken als je in de buurt van een snelweg woont, omdat ze bij uitstek geschikt zijn om dit soort lawaai flink te verminderen, zodat je net even wat meer ontspannen in je tuin zit.

 

De ideale tuinafscheiding

Een tuinafscheiding komt in vele vormen, maar een schanskorf is echt een bijzonder effectieve manier om jouw tuin van die van de buren te scheiden. En wie op goede voet staat met de buren, kan ervoor kiezen om twee soorten stenen te gebruiken voor in het paneel. Aan de ene kant een kleur van jouw voorkeur, aan de andere kant een kleur waar de buren blij van worden. De robuuste aard van de schanskorf zorgt ervoor dat hij uitstekend dient als een soort ‘muur’, waar je best het nodige aan kunt hangen, zonder dat de muur gelijk wankel wordt. De schanskorf als tuinafscheiding werkt uitstekend, mede dankzij de geluiddempende eigenschappen ervan. Want hoe gezellig je buren ook zijn, je hoeft niet elk gesprek woord voor woord te kunnen opvangen.

 

Ze zijn zeer simpel te plaatsen

Waar veel schuttingen en zeker muren een fundering nodig hebben om goed te staan, is dan bij een schanskorf niet nodig. Hij laat zich gemakkelijk plaatsen en houdt zichzelf dankzij zijn eigen gewicht overeind. Daarnaast zal je merken dat je een schanskorf bijzonder snel kunt neerzetten; je plaatst de korf, waarna je zorgvuldig de stenen plaatst. Een tip: zorg ervoor dat je eerst de grote stenen in de korf laat verdwijnen en daarna pas de kleine. Op die manier nestelen de kleine stenen zich tussen de gaten en openingen die de grote stenen achterlaten.

 

De stenen zijn eenvoudig schoon te maken

Natuurlijk zullen de stenen in de schanskorf na verloop van tijd last krijgen van aanslag, maar dit is gemakkelijk te verwijderen. Een beetje schoonmaakmiddel en een borstel maakt het geheel al een stuk schoner. En wie wil voorkomen dat die aanslag zich vestigt, hoeft eigenlijk alleen maar af en toe de stenen wat om te woelen. Zo krijgen alle kanten van de steen voldoende zonlicht en krijgt aanslag geen kans.

Post a Comment