Maison

Beautiful Blog

Badkamer tegels

Tegels kopen voor badkamer of woonruimte

Een tegelvloer is nog steeds erg geliefd bij velen van ons. Dat is niet vreemd want tegels zijn eenvoudig te reinigen en kunnen in allerlei designs, kleuren, maten en materialen gekocht worden.  Voor iedere toepassing en iedere smaak zijn er vele soorten geschikte tegels te koop. Of je nu op zoek bent naar een sfeervolle keramische vloertegel voor in de woonkamer of sfeervolle natuursteen tegels voor in de badkamer. En dan zijn er natuurlijk niet alleen tegels voor vloer maar ook wandtegels zijn nog steeds gebruikelijk voor in de keuken, bijkeuken, wc en uiteraard de douche. Kies jij voor prachtige Portugese cementtegels of liever voor een kleurrijk mozaïek? Tegels kopen is niet zo lastig maar de keus uit het enorme assortiment wel.

Praktische maar vooral stijlvolle tegels kopen

Tegels zijn al tot de eeuwigheid terug te herleiden als een geliefd product om de vloer mee te beleggen. Toch zien we wat betreft de toepassing ervan zeker wel een verschuiving plaatsvinden. Tegels kopen en leggen deed men in het verleden vooral vanwege de praktische voordelen. Tegels zijn gemakkelijk schoon te maken en slijtvast. Uiteraard blijven deze functies volstaan maar vandaag de dag wordt een tegelvloer of tegelwand toch ook vaak gekozen vanwege hun zeer aantrekkelijke uiterlijk. Dankzij de ruime verscheidenheid aan formaten, structuren en kleuren kun je voor iedere ruimte en voor iedere stijl wel prachtige tegels kopen. De saaie witte tegeltjes verdwijnen langzaam uit de inrichting en maken plaats voor tegels gemaakt met nieuw productie technieken zoals digitaal geprinte tegels die een ongekende diepte en levendigheid hebben.

 

De natuur terug in de woning

Natuurproducten zijn al jaren erg populair bij het inrichten van een woning, het is dan ook niet vreemd dat ook de natuurtegels in het assortiment opgenomen zijn. Je kunt tegels kopen met een levensechte natuursteen look, maar ook betontegels worden veelvuldig gebruikt. Een nieuwe trend is het niet van echt te onderscheiden keramisch parket. Vooral de tegels met houtlook zijn op dit moment erg trendy.

 

Vrolijkheid door vorm en kleur

Wie de woning graag vrolijk en kleurrijk wilt inrichten kan zijn of haar hart ophalen bij het tegels kopen. De tegelvormen zijn allang niet meer saai vierkant, ze zijn in allerlei soorten figuren te verkrijgen, denk aan de achtkantige hexagon tegel of de zeer bijzondere Marokkaanse tegels met unieke vormen van schubben tot barok. En als we dan nog niet voldoende keus hebben kunnen we dit soort tegels ook nog eens in alle denkbare kleuren, formaten, dessins en structuren kopen.

 

Zelf tegelen of laten doen?

Het tegelen van een wand of vloer lijkt op het eerste gezicht eenvoudig. In de praktijk komen er echter veel facetten om de hoek kijken voordat je prachtig betegelde muur of vloer af is. Je moet bijvoorbeeld eerst een hechtlaag aanbrengen zodat de tegellijm goed blijft zitten en je muur beschermd is tegen vocht. De natte ruimtes waar je tegels wilt plaatsen moeten eerst waterdicht gemaakt worden. Het plaatsen van de tegels is vervolgens ook nog een secuur werkje aangezien je natuurlijk wel een recht geplaatste tegelwand of vloer wilt hebben. Een te diep gelegde tegel valt ook direct op. Heb je nog nooit betegeld, start dan nooit met een grote oppervlakte maar doe eerst een klein muurtje of vloertje van bijvoorbeeld de wc.

 

Het is absoluut niet gek dat je denkt “waar moet ik beginnen met tegels kopen”. De oplossing voor deze vraag vind je bij De Tegelboutique

Post a Comment