Maison

Beautiful Blog

Kalksteen tegels

Marmer tegels

Marmer staat al eeuwenlang bekend als een luxe product en wordt het al van oudsher gebruikt voor beelden, bouwelementen en grafmonumenten. Marmer ontstaat als kalksteen een zeer lange tijd aan enorme druk en bij grote temperatuurverschillen wordt blootgesteld. Bij een vorming van gebergte uit kalksteen is dit vaak het geval. De druk die ontstaat is zo hoog dat de aanwezige fossielen in de kalksteen worden vernietigd. Marmer wordt vooral veel gewonnen uit de bergen in het gebied rondom de Middellandse Zee. Marmer komt voor in veel verschillende kleuren en de meest voorkomende zijn de witte, beige en zwarte marmerkleur.

Marmer heeft vaak een luxe uitstraling die goed samen gaat met een strak en modern interieur. Marmeren vloertegels worden vaker gezoet of gepolijst afgewerkt, dit om de karakteristieke luxe eigenschappen van marmer extra te benadrukken. Het nadeel van deze afwerking is dat marmer niet geschikt is voor natte ruimtes, omdat de kans om uit te glijden groot is. Marmer is echt een mooie elegante steensoort die voor een luxe uitstraling zal zorgen. Bij het schoonmaken van marmer moet er wel uitgekeken worden naar welke schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Marmer kan namelijk niet tegen zuur dus agressieve schoonmaakmiddelen beschadigen een marmer vloer.

 

 

 

Kalksteen tegels

Kalksteen ontstaat door de opeenhoping van kalkhoudende stoffelijke overblijfselen van in zee levende organismen. Met andere woorden kalksteen is dus een segmentgesteente. Dit is de reden waarom er in kalksteen vaak fossielen terug worden gevonden. De hardheid van kalksteen hangt af van de mate waarin de kalkdeeltjes gebonden zijn. En de diepte waarin de kalkafzetting terecht is gekomen, speelt ook een rol bij de hardheid. Hoe dieper de kalkhoudende overblijfselen van organismen terecht komen, hoe meer gewicht erop drukt. Dit zorgt dat het kalksteen beter wordt samengeperst wat voor meer hardheid zorgt. Van allKalksteene gesteentes komt kalksteen het meeste voor en kan het overal ter wereld gewonnen worden. Onbehandeld kalksteen is gevoelig voor zure producten en zure regen. In zuur lossen de kalkdeeltjes op waardoor er kleurveranderingen in het oppervlak kunnen komen. Kalksteen is als buitentegel daarom minder geschikt, tenzij het onder een overkapping zoals een veranda wordt toegepast. De kalksteen tegels worden bewerkt zodat ze een verouderd uiterlijk krijgen en dat past perfect in een rustieke en landelijke omgeving. Het is ook mogelijk om de kalksteen tegels met een strakke afwerking te bewerking. Dit zorgt er weer voor dat het perfect past bij een moderne omgeving. Het geeft allebei wel een warme en natuurlijke sfeer als het huis wordt betreed.

Post a Comment