Maison

Beautiful Blog

Vulkanische tegels

Basalt tegels

Basalt is een natuursteen die keihard is en voor een rustig en modern karakter zorgt. Deze steen is als tegel zowel binnen als buiten geschikt. De basalt is een popluaire steen om als tegel te leggen. Dit komt doordat de steen de eigenschap heeft dat het buiten minder gevoelig is voor verkleuring dan andere natuurstenen. Basalt is een stollingsgesteente. Basalt wordt dus gevormd nadat het magma uit een vulkaan is afgekoeld en verhardt. Doordat het temperatuurverschil groot is, koelt het gesteente snel af en bevat het geen kristallen. Basalt heeft meestal een zwarte of grijze kleur en dit zorgt ervoor dat het uitstekend past bij een modern interieur. De grootste voordelen van basalt is dat het niet snel slijt en het weer weinig invloed op basalt heeft. De steen is prima buiten te verwerken, doordat het materiaal niet verkleurt en tegen vorst kan. Het heeft de perfecte eigenschappen om basalt te gebruiken als ondergrond voor een buitenterras.

 

 

 

Graniet tegels

De manier hoe graniet wordt gevormd lijkt redelijk op basalt. Graniet is ook ontstaan uit magma, maar dit magma is niet uit de vulkaan gekomen en is ondergronds op diepte gestold. Dit gebeurd langzaam en geleidelijk en daardoor zijn er kristallen gevormd en zorgen voor het korrelige uiterlijk van graniet. Graniet wordt vaak gepolijst, dit om de kleur het best tot zijn recht te laten komen. Het wordt vaak als aanrechtblad gebruikt, maar graniet is door zijn duurzaamheid en slijtvastheid ook goed geschikt als vloerbedekking. Gepolijste graniet behoudt zijn glans in ruimtes die druk belopen worden. Wilt u graag granieten tegels toepassen in natte ruimtes zoals een badkamer? Dan is het verstandiger om te kiezen voor een granieten tegel met een stroever oppervlak om het uitglijdingsgevaar te verminderen.

Graniet heeft als voordeel dat het ten opzichte van andere natuurstenen zuurbestendig is. Een reden waarom graniet vaak wordt verwerkt in aanrechtbladen. Andere voordelen zijn dat graniet heel moeilijk verkleurd en vervuild, daarnaast is graniet vorstbestendig. Wat ervoor zorgt dat graniet vaak wordt gebruikt voor buitenvloeren. Een nadeel bij graniet is dat geen enkele tegel hetzelfde is. Dus een vaste patroon is niet mogelijk en als dat wel gewenst is dan is de granieten vloer niet de beste keus. Door de eigenschappen die graniet heeft, is het een van de duurste vloeren die er is.

Post a Comment