Maison

Beautiful Blog

Aanbouw uitbouw woning

Waarop letten bij het aan- of uitbouwen van jouw huis

Of je nou van plan bent om een serre aan te bouwen bij huis, een garage of gewoon een extra ruimte aan de woning, er zijn verschillende zaken die belangrijk zijn om op te letten. Welke dit zijn dat vertellen we hieronder en we geven er ook meteen meer informatie bij. 

Past het goed bij je huidige woning?

Wanneer je ervoor kiest om een deel bij je woning aan te bouwen dan is het ontzettend belangrijk om goed te kijken of het ook bij je huidige woning past. Zo wordt er aangeraden om dezelfde stenen te gebruiken als waar je woning nu van is gebouwd voor je nieuwe muren. Zo sluit het goed bij elkaar aan. Wil je andere materiaal gebruiken? Dan wordt het juist aangeraden om voor compleet andere materiaal te gaan, zodat er juist een contrast ontstaat.

Kijk of er fundering voor nodig is

Daarnaast is het ook belangrijk om goed te kijken of er fundering nodig is voor de extra ruimte. Wanneer dit namelijk nodig is dan zullen de kosten ook sneller oplopen. Maak je gebruik van een houtskeletbouw? Dan is het niet altijd nodig om gebruik te maken van een fundering. Maar wanneer je gebruik maakt van een stenen aanbouw dan is het vaak wel nodig om een fundering te gebruiken om scheuren in de muren later te voorkomen. 

Kies de materialen zorgvuldig

Denk goed na over de materialen die je gaat gebruiken. Wanneer je dit zelfstandig uitzoekt dan kan het zijn dat je zo snel mogelijk de juiste materialen wilt kiezen om direct te starten met klussen. Maar beter is om hier de tijd voor de vragen en indien nodig iemand raadpleegt met de nodige kennis. Zo weet je zeker dat je voor jouw project ook de juiste materialen in huis hebt. 

Investeren in een architect

Kosten besparen door de klus zelf uit te voeren is een populaire keuze. Er is niks mis mee om zelf te mouwen op te stropen en aan de slag te gaan. Maar door samen te werken met een architect kan dat jou op de lange termijn juist ook veel geld opleveren. Een architect kan jou veel tips geven over de inrichting en opzet van jouw project. Ook worden er betere materialen gekozen en is datgeen wat jij aan het bouwen bent van juiste sterkte en kracht. Op de lange termijn is het dus al snel een goede investering.

Post a Comment