Maison

Beautiful Blog

Wat is een bouwtechnische keuring

Concreet is een bouwtechnische keuring het laten inspecteren van een bestaande woning. Wanneer je een bouwtechnische keuring laat uitvoeren krijg je een rapport van de huidige staat van de woning. In dat rapport worden eventuele gebreken vermeld en krijg je een overzicht van de kosten om het huis wel in een verkoopbare staat te krijgen.

 

Waarom je een bouwtechnische keuring moet laten doen

Als je als potentiele koper een huis wilt gaan kopen is het slim om vooraf een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Een bouwtechnische keuring wordt voornamelijk uitgevoerd bij wat oudere huizen. Als er uit de keuring komt dat het huis meer onderhoud nodig heeft dan verwacht, ben je misschien in een onderhandelbare positie over de koopsom van het huis.

 

Daarnaast is het altijd prettig om te weten als er meer onderhoud nodig is dan je van tevoren had kunnen zien. Immers is het heel vervelend om achteraf voor nare verassingen komen te staan. Je weet meteen of je genoeg spaargeld hebt of dat je bijvoorbeeld je hypotheek moet verhogen om het onderhoud te kunnen laten uitvoeren.

 

Wanneer laat je een bouwtechnische keuring doen?

In principe kan het nooit kwaad om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren als je van plan bent een huis te gaan kopen. Hoe ouder de woning hoe meer achterstallig onderhoud er nodig kan zijn. Vooral bij oudere huizen is het daarom belangrijk om vooraf een inspectie te laten doen. De maatstaaf is bij huizen die gebouwd zijn voor 1990, om dan een keuring te laten uitvoeren.

 

Tegenwoordig is het standaard dat een koopcontract altijd onder voorbehoud is van een bouwtechnische keuring. Concreet betekent dat, als het onderhoud hoger uitkomt dan je had verwacht dat je mag afzien van de koop van de woning.

 

Kies altijd voor een onafhankelijk partij om de keuring te laten uitvoeren. Op die manier kun je nooit voor verrassingen komen te staan.

Post a Comment