Maison

Beautiful Blog

Tips en tricks bij het kiezen van wand- en vloertegels

Wandtegels komen in vele afmetingen, vormen, kleuren en materialen, waardoor u een overvloed aan keus heeft. Door de ruime keuze is het in onze ogen belangrijk dat u wordt geadviseerd en hulp krijgt bij het maken van de juiste keus. Op Vloerwereld.nl vind je nog veel meer informatie over vloertegels laten leggen.

 

Keukentegels

Wandtegels voor uw keuken, ook wel keukentegels genoemd, zijn al lang niet meer alleen bedoeld om uw muren te beschermen bij het koken. Naast dat het uw wanden beschermt, zorgt een wandtegel ervoor dat uw keuken een bepaalde uitstraling meekrijgt. Om deze reden is het belangrijk dat u een tegel kiest die de juiste sfeer met zich meebrengt. Belangrijke aspecten hierbij zijn de vorm, kleur en afwerking van de tegel.

 

Badkamertegels

Wandtegels voor de badkamer worden ook wel badkamertegels genoemd. Een wandtegel in de badkamer dient bijna altijd te worden gecombineerd met een vloertegel. Er zijn diverse mogelijkheden om de badkamer tot één geheel te vormen. In sommige gevallen worden de vloertegels doorgetrokken op de muren. Om toch een ‘speels effect’ te creëren zijn de wandtegels dan vaak wel iets kleiner in afmeting dan de vloertegel. Het komt echter ook voor dat er juist een compleet ander type wandtegel wordt gebruikt of dat er slechts een enkele wand met een onderscheidende tegel wordt betegeld.

Vloertegels in alle soorten en maten

Vloertegels komen in vele bijzondere maten. Hierdoor zijn vloertegels geschikt voor bijna elke ruimte in huis. Of u nu op zoek bent naar vloertegels voor keuken, badkamer of woonkamer, bij de betere tegelwinkel in de regio kunt u vaak al ontzettend veel kanten op. Bekijk bijvoorbeeld vloerleggers in Apeldoorn. Vloertegels zijn naast dat ze uw woning een exclusieve en luxe uitstraling geven ook ideaal in combinatie met vloerverwarming.

 

Keuken

Bij het uitzoeken van het materiaal en de kleur van de tegel is het belangrijk om dit af te stemmen met de stijl van de keuken. U kunt een voorbeeld meenemen van uw aanrechtblad en keukenkastjes, dan kunnen wij u perfect adviseren in de diverse mogelijkheden. De meest populaire vloertegels in de keuken zijn tegels met een natuurlijke look.

 

Badkamer

Ook bij het uitzoeken van tegels voor uw badkamer is het van belang dat dit afgestemd wordt met de stijl van de badkamer. Dit zorgt ervoor dat de badkamer één geheel wordt.In een badkamer heeft u echter niet alleen vloertegels, maar ook wandtegels. Dit zorgt voor vele extra mogelijkheden ten opzichte van de keukenruimte.

 

Woonkamer

Geef uw woonkamer uitstraling met vloertegels! Door de uiteenlopende opties in kleur, materiaal en formaat kunt u met tegels uw woonkamer de door u gewenste uitstraling meegeven. Kiest u bijvoorbeeld voor een donkere natuurstenen tegel met gladde afwerking dan krijgt uw woning al snel een luxueuze uitstraling. Of kies juist voor een warme kleur tegel met een iets ruwere afwerking om een gezellige uitstraling te creëren.

Post a Comment